Edellisestä päivityksestä on taas aikaa, joten tässä lyhyesti tärkeimmät: 

Osallistuimme päiväseltään 22.4.11 mudileirille Tammelan Mustialassa Miskan kanssa. Leiri olisi ollut koko pitkän vknlopun, mutta ei ehditty olemaan mukana kuin yhtenä päivänä. Onneksi kuitenkin menimme, kokemus oli erittäin positiivinen ja hauskaa oli ! Mahtavaa oli nähdä muita mudeja haku-treeneissä, ja vieläpä sukulaisia: Mukana oli mm. Miskan Manta-täti, sekä Liinu-sisko. Lisäksi Takkutukan kasvateista mm. Salma, joka on samassa vaki-haku-porukassa kuin me Miskan kanssa.

Mudileirillä otettiin haku-ryhmässä perjantaina kaksi kierrosta, eli kaikki koirat saivat kaksi treeniä. Miskalle otettiin kaksi ensimmäistä maalimiestä haamuina, ja sen jälkeen kaikki loput mm:t valmiina. Ylimääräistä haukkua ei juurikaan tullut, ja tämähän oli ollut talvikaudella meillä isompikin ongelma, kun Miskalle oli ilmeisen kiihdyttävää talvella treenata avoimessa lumisessa maastossa, jossa se saattoi sitten haukkua juostessaankin eli ei malttanut etsiä maalimiestä ennen kuin aloitti jo ilmaisun. Mudileirillä ei otettu tyhjiä pistoja, mutta niitäkin ehkä tässä kesän aikana voidaan alkaa ottaa, sillä Miska lähtee nykyisin - kiitos oikeanlaisen treenauksen - aika hyvin suoraan sinne mihin se lähetetäänkin. Miskalle on tyypillistä, että "valeilmaisuja" ts ylimääräistä haukuntaa tulee ennen kuin se on maalimiestä löytänyt, lähinnä ensimmäisellä pistolla /lähetyksellä, koska siinä vaiheessa se on kaikkein yli-innokkaimmassa tilassa, kun on joutunut odottamaan vuoroaan eikä siis malttaisi olla haukkumatta jo ennen aikojaan. Sitten mitä useampi maalimies/ pisto sillä otetaan treenin kuluessa, alun ylivireys tasaantuu ja se malttaa ihan hienosti etsiä maalimiehen ja vasta siellä sitten asianmukaisesti alkaa ilmaista.

19.5.11 pääsimme pitkästä aikaa oman haku-porukkamme kanssa treenailemaan maastoon. Talvi oli pitkä ja luminen, ja lopputalvesta alkoi jo motivaatio itsellä kärsiä, kun tuntui että maastoonkin olisi kiva vihdoin päästä. Viimetorstain treeni sujui Miskalta muuten hyvin, mutta ensimmäisellä (taas) pistolla se ilmaisi tyhjän piilon, jossa OLI OLLUT maalimies edellisillä koirilla. Tämän vuoksi tehdään nyt niin, että Miskan maalimiehet eivät mene piiloihin ollenkaan, vaan maahan makaamaan hyvin naamioituneina niin että Miska ei voi silmillä etsiä ja päätellä mm:n sijaintia. Nythän se haukkuu siksi, kun KUVITTELEE että "tuolla se maalimies on", kun näkee kiven/ piilon tms paikan jollaisessa sen kokemuksen mukaan usein on mm piileskellyt.

Muuten pistot olivat suoria, ja otettiin haukkuja 15-30, yhdellä (toiseksiviimeisellä) taisi haukkua yli 40 kertaa. Haukun määrä ei ole kyllä Miskalle ongelma, se kun rakastaa haukkumista ja palkkautuu melkeinpä jo siitä, että sillä on lupa haukkua. ;) Palkasta (ruokaa) ei niin väliä, Miskalle se taitaa olla vain kiva plussa. Miska myös pysyy hyvin maalimiehellä eikä sillä ole sieltä kiire minnekään. Ja tätä haluan jatkossakin vahvistaa, eli menen itse mieluiten maalimiehelle asti hakemaan koiran, enkä kutsu sitä esim. keskilinjalle takaisin.