9.9.2012 on historiallinen päivä Suomen mudiyhdistykselle, sillä silloin järjestetään kaikkien aikojen ensimmäiset mudien pk-rotumestaruuskokeet. Miska on ilmoitettu hakuun, avoimeen luokkaan.

Haku-treenit loppukesästä ovat sujuneet ihan mallikkaasti ja suunnitelmien mukaan. Esine-etsintää sen sijaan ei ole harjoiteltu montaa kertaa. Viime viikolla otin esineruudun pari kertaa, molemmilla kerroilla täysimittainen 50 x 50 m alue. Ensimmäisellä kerralla Landbossa kallioisessa rinteessä, jonne laitoin yhteensä 5 esinettä, osa oli varsin vaikeita ja pienehköjä. Sieltä Miska löysi helposti 2 esinettä, sen jälkeen ei meinannutkaan enää löytyä mitään. Olen nyt todennut, että yleensä Miska menee hyvin siihen takakulmaan, johon lähetän aivan ensimmäisenä, mutta toinen takakulmista jää jotenkin huonommin siltä tarkistamatta, ts täytyy harjoitella jatkossa molempia takakulmia.

Toisella kertaa esineruutu oli varsin haastavassa paikassa, Mätäkiventiellä, jossa sunnuntaipäivänä oli runsaasti ulkoilijoita liikkeellä. Polkuja meni alueen poikki useita, joten koirilla oli selvästi vaikeuksia hahmottaa alueen rajoja. Jälleen Miska löysi helposti ensimmäisen takakulman esineen, lisäksi keskiesine nousi hyvin, mutta oikeaan takakulmaan jouduin lähettämään monta kertaa ja menemään itse syvemmälle alueelle lähettämään. Syy tähän kuitenkin todennäköisesti oli se, että koira ei pystynyt runsaan polkuverkoston vuoksi hahmottamaan alueen kulmaa ja risteili sitten vähän turhan laajalla alueella.

Tottiksessa istumis- ja seisomisliikkeet ovat hiukan epävarmat, eli Miska saattaa sekoittaa liikkeet toisiinsa. Seisominen on tällä hetkellä suht varma, koska annan Miskalle ennakoivan vihjeen siitä, mikä liike on tulossa. Sen sijaan istumisliikkeessä se tarjoaa seisomista, joten nyt pitää taas vahvistaa istumista. Istumiseenkin minulla on ennen liikettä annettava pieni vihje koiralle, mutta se ei ilmeisesti ole niin selvä, että auttaisi Miskaa tajuamaan mikä liike on tulossa.
Maahanmenon toivon kokeessa menevän "normaalisti" eli hyvin, siinä ei ole ollut yleensä ongelmia.

Hypyissä tänään sattui jälleen niin, että ekalla yrittämällä 1 m hyppyesteen takaisin tulohyppy jäi tekemättä. Sen jälkeen kyllä muilla kerroilla hyppäsi molempiin suuntiin. Koitan vielä hiukan saada Miskalle lisää tahtoa ja itseluottamusta hyppyyn ennen koetta. Puhdasta hyppyä en vaadikaan, meille pääasia on, että Miska hyppää ja yrittää, eli saa koskea esteeseen.

Eteenmenot ovat nyt menneet suht koht hyvin, toki mikään kauniin suora se ei välttämättä aina ole, jne, mutta tavoitteena nyt olisi tulevaa koetta silmällä pitäen se, että Miska ainakin lähtisi suht suoraan ja lujaa eteenpäin, että liike sinällään onnistuisi.
Jatkossa hiottavaa kyllä riittää, nyt panostamme viimehetken treeneissä intoon ja varmuuteen enemmän. Maahanmenon pitäisi onnistua ihan hyvin eteenmenon yhteydessä, mutta ehdin tässä vielä ennen koetta sitä varmistaa, että on hyvällä mallilla.

Kokeen kisakirje saapui juuri. Kokeeseen on ilmoittautunut yhteensä 8 mudia, joista 2 kpl hakukokeessa ja 6 kpl jälkikokeessa. Muitakin rotuja siis osallistuu, mutta vain mudit kilpailevat mestaruuksista. Haussa on yhteensä 7 koirakkoa: 3 ALO, 1 AVO, 3 VOI. Viestissä 15 koirakkoa ja jäljellä 10.