Aamulla olimme hakutreeneissä Vantaalla Kalliosolantiellä/ Ritakujalla. Meidän hakuryhmään etsittiin uusia jäseniä, ja niinpä kysyin heti Miskan veljen Romin omistajaa Minna H:ta, josko hän olisi kiinnostunut hakuilemaan mudiensa kanssa. Minna pääsikin nyt heti treenaamaan. Minnan ja Romin + Rekon lisäksi porukkaamme oli tänään tutustumassa myös toistaiseksi ainoa miespuolinen henkilö kultaisennoutajansa kanssa.

Ensin iloiset asiat: Oli tosi mukava nähdä viimeinkin myös Reko-mudi livenä ! Tähän asti ollaan tavattu veljesten kanssa ilman Rekoa, joten en ole sitä aiemmin tavannut. Reko vaikutti olevan jotenkin (mudiksi) yllättävän järkevä ja rauhallisen oloinen. :) Mutta se oli jo tiedossakin. Reko muisti selvästi, mitä piti tehdä ja juoksi innolla maalimiehille. Romin kanssa otettiin nyt ekalla kerralla ns. makkararinkiä, ja Romikin vaikutti pääsevän jyvälle nopeasti.

Toisena iloisena asiana voidaan mainita se, että Reiskan treeni sujui jälleen kerran loistavasti; se jaksoi (siitä huolimatta että oli mukana tallaamassa aluetta ja juossut hulluna ennen treeniä kultsunartun perässä ympäri metsää) innolla hakea kaikki kolme maalimiestä vaikka kyllä selvästi otti sen kunnon päälle. Reiska vaikuttaa olevan jonkin sortin lahjakkuus tässä lajissa, se todella hienosti ottaa juuri ilmavainun ja työskentelee erittäin sinnikkäästi, ei luovuta. Olen tyytyväinen !

Mutta sitten harmistuksen aiheet: NIMITTÄIN nyt sitten tuli selväksi oikein kouriin tuntuvasti se, että minulla on Miskan kanssa ONGELMA. Nimittäin se näköjään pelkää ihan tosissaan vieraita miehiä. En sillai ollut ehkä tajunnutkaan tähän mennessä, miten selvä ero sen suhtautumisessa vieraisiin miehiin vs naisiin onkaan. Kuitenkin sen elämään kuuluu läheisesti ainakin kolme mieshenkilöä, ja näihin se on aina ollut ihan hulluna eikä todellakaan ole ollut epäluuloinen. Mutta olen kyllä huomannut, että naapurin miehiä se ei ole mennyt tervehtimään ja on haukkunut ja murissut epäluuloisesti. Olen päätellyt väärin, kun kuvittelin sen johtuvan siitä, että on ollut pimeää, tai vieras ihminen on ilmestynyt meidän pihalle... Mutta kyllä tässä nyt taitaa olla ihan oikeasti kyse siitä, että miehet ovat pelottavia ylipäätänsä Miskan mielestä.

Vähän lohtua toi se, kun ryhmässä treenaavan Chili-belgin omistaja kertoi, että Chili oli nuorena pelännyt miehiä vielä paljon enemmän kuin Miska nyt, mutta hän on saanut sen totutettua tosi hyvin miehiin tekemällä asian eteen töitä. Eli täytyisi nyt alkaa työstämään asiaa - en vain oikein tiedä, että mistä niitä "vieraita miehiä" saadaan treenaamaan Miskan kanssa totuttelemista...

No joka tapauksessa, meidän hakutreeni meni osittain pieleen nyt siis tämän miesongelman vuoksi, kun pahaksi onneksi oltiin laitettu mies ekaksi maalimieheksi, ja Miskahan katsoi vaan, että "kaamea äijä, mitä se tuolla huutelee !" ja haukun ja murinan saattelemana kyllä lähti piilolle, mutta ei todellakaan halunnut vapaaehtoisesti mennä miehen lähelle, vaan jäi haukkumaan (pelkohaukkua) kauemmaksi. Sain sitten itse houkutella sitä ja kyllä se sitten suostui niitä makkaroita maalimieheltä syömään, joskin vauhko katse silmissään ja vähän väliä säikkyen miehen ääntä ja liikkeitä...

Lopuksi sitten vielä otettiin keskilinjalla makkararinkiä, jotta Miska saisi lisää positiivisia kokemuksia tästä pelottavasta uudesta mieshenkilöstä. Mutta edelleen se oli aika varuillaan, kävi kyllä syömässä makkarat mutta syötyään otti takapakkia ja haukahteli.

Kyllä harmittaa juuri nyt aika kovasti, ja jotenkin olen aika hämmentynyt. Kun en ole aikaisemmin näet omistanut missään määrin ihmisarkaa koiraa, joten tämä on minulle uutta. Pitää vähän nyt työstää asiaa ja miettiä, miten saisin sen mahdollisimman hyvin totutettua vielä miehiin ennen kuin on aikuinen.

*Huokaus* No huomenna aamulla taas hakutreeneihin, tällä kertaa Ämmässuolle klo 10. Mies-maalimiestä ei tällä kertaa tod näk paikalle saada, mutta hyvä olisi jos hän innostuisi käymään ryhmässämme jatkossakin, jotta voisin totuttaa Miskaa miehiin. Seuraavalla kerralla kun mies osallistuu treeneihin, niin aion ehdottomasti ottaa Miskan tallaamaan aluetta, jolloin se saa samalla tutustua mieheen, ehkä se vähän rentouttaa sitä. Enkä kyllä ihan heti aio ottaa miestä maalimieheksi, ensin tehdään miehen kanssa jotain "helpompia harjoituksia", kuten makkararinkiä. En tosiaan viitsi miestä laittaa nyt enää oikeaksi maalimieheksi, koska kohta Miska ei enää lähde naismaalimiehillekään, jos se pelkää, että "onkohan se taas se mies"...