Käväisimme lauantain iloksi Luukissa lenkkeilemässä, ja sen jälkeen etsittiin koko lauman voimin esineitä (Reiskakin sai siis omansa). Miskalle kolme erillistä kaistaletta, jotka 5-7 m leveitä, syvyydeksi pyrin saamaan vähintään 60 m. Teemana meidän treeneissä on tällä hetkellä nimenomaan kaistaleet ja esineiden sijainti takana syvällä. Etuesineet Miska on nostanut aina hyvin, eikä valikoi esineitä vaan ottaa jos löytää.

Testasin samalla uutukaista videokameraa, jonka toivon tuovan lisäpotkua harjoitteluun. Nettiin laitettuna videon laatu tosin tuskin on parempi kuin tavallisella pokkarilla kuvatun, mutta olen haaveillut videokamerasta n. 5 vuotta, niin nyt vihdoin sellaisen sain hankittua. Ehkäpä sitä voi muussakin kuin koiratreeneissä hyödyntää..

Pidemmittä pulinoitta tässä suoritus videoituna pellolta; oli haasteellinen Miskalle kuten arvelinkin tässä tuulessa. Esineenä muovi/metallinen kakkulapio n. 60 metrissä. Vauhti pojalla oli kova, oli hauska katsoa kun se risteili ja sai välillä hajun, ja sitten kadotti. Videolla vain osa etsinnästä, yhteensä meni 3.5 minuuttia, kun lähetin ainakin 4 kertaa ennen kuin löysi. Näissä oloissa ihan kelposuoritus, toivon että vaikea harjoitus sai koiran aivonystyrät raksuttamaan seuraavaa samankaltaisissa oloissa tehtävää treeniä varten.

http://youtu.be/r3YGmLBDGyk