Viime  viikolla Miska oli mukanani kahdesti kauppakeskus Sellossa, kirjastossa ja lisäksi vielä yhtenä päivänä työpaikallani. Nämä olivat taas hyvää totuttelua tässä vaiheessa hiukan varautuneelle teinimudille.

Jälleen koira yllätti, kun kuvittelin siis sen toissakertaisen haku-harjoituksen perusteella pelkäävän miespuolisia ihmisiä, mutta eipä se töissä pelännyt työkaveriani yhtään, eikä ketään muutakaan. Sen sijaan sitä taas kehuttiin reippaaksi, ja ihmeteltiin, miksi olin sanonut etukäteen, että "tämä on vähän arka, tuon sen tänne totuttelemaan ihmisiin".

Ilmeisesti on sitten niin, että vain JOTKUT tietyt ihmiset ovat Miskan mielestä vähän arveluttavia ja jännittäviä, samaten kuin JOTKUT koirat... Vielä en ole logiikkaa tämän takana tajunnut, siis miksi joku ihminen tai koira on yhtäkkiä niin hirmuinen että, ja sitten taas hetken päästä toinen täysin samoin käyttäytyvä ja samaa sukupuolta ja kokoa oleva koira/ihminen onkin ihana.

Tästä esimerkkinä pari viikkoa sitten tapaus, kun kävin bensa-asemalla juoksulenkin lomassa ostoksilla ja jätin Miskan koiraparkkiin odottamaan. Takaisin tullessani Miska istui, kuten tavallista, hiljaa ja kiltisti paikoillaan odottamassa minua. Vieressä oli kolme nuorta miestä, jotka laittoivat ilmapumpulla ilmaa pyörän kumeihin. Minä tietysti oletin, että Miska ei mene mielellään vieraita miehiä moikkaamaan, mutta kas kummaa, se oikein veti miesten luo häntä heiluen ja halusi välttämättä mennä tervehtimään ! Jopa hyppäsi yhtä miestä vasten iloisesti. Että se tästä mun "pelokkaasta" pennustani. ;) Taisin sittenkin tehdä vähän turhan äkkinäiset johtopäätökset sen luonteesta. Olen kyllä helpottunut, jos siitä vielä kasvaa ihan normaali rohkea aikuinen koira. Pitää nyt vain viedä sitä joka paikkaan ja sosiaalistaa hyvin. :)

Viime  viikonloppuna oltiin myös mökillä, jossa tällä kertaa säästyttiin turhalta kohellukselta ja esim. jäihin tippumiselta. Tällä kertaa oli, kuten kuvista näkee, muutama sentti lunta, oli oikein talvista. Miskalla pidin takkia, kun se tykkäsi olla ulkona kovasti ja mökissä oli sisälläkin aluksi aika viileää, puulämmitteinen kun on.

Tottelevaisuustreeneissä on hissuksiin alkanut tapahtua edistymistä, olen nyt opettanut vähän kapulan pitelyä ja kantamista, sivulle tuloa ja luoksetulossa se on jo muutaman kk ajan osannut tulla tosi hienosti ja tiiviisti eteeni istumaan. Seuraamista ja muita perusjuttuja treenaillaan myös. Hauskoja yksityiskohtia Miskan tottelemistavassa on mm. sen tapa heittäytyä salamannopeasti maahan käskyn saatuaan. Seisomista olen myös opettanut näin alkuun lähinnä näyttelyitä silmällä pitäen. Olisi mukava mennä harjoittelemaan kehäkäytöstä vaikka johonkin match showhun, mutta niitä ei nyt ole vähään aikaan täällä lähistöllä ollut.

Ehkä isoin "ongelma" tällä hetkellä erilaisissa koulutustilanteissa, joissa on paikalla muita ihmisiä ja koiria on se, että Miska on niin innoissaan ja täpinöissään, että koko ajan päästelee vingahtelevia ääniä, ikään kuin innostuksen kiljahduksia. :) Mutta tähän uskoisin auttavan sen, että kun se enemmän kävisi niissä paikoissa harjottelemassa, niin rauhoittuisi ja malttaisi pysyä hiljaa paremmin.